top of page

Produccions artístiques / Contes de pandero i gloses de l'univers

DESCRIPCIÓ

Mireia Mena i Alexandre Bonanit presenten una proposta de contes, cançons, glosa i danses cantades.

Aquest espectacle multi disciplinar pretén acostar a petits i grans la immensitat de l’Univers utilitzant diferents elements de tradició oral i de cultura popular.

El cel, la lluna o els estels són una part important de l'imaginari humà, i la seva presència als contes i les cançons és una constant. Entendre quin és aquella “estrella del dia” a què es refereix la cançó, o gaudir de la llegenda que els antics grecs van atribuir al “camí de llet” que hi ha al mig del cel, ens permeten emocionar-nos, o riure, al mateix temps que trobem l'excusa per compartir coneixements sobre el cel. La glosa, o cançó amb text improvisat, serà molt present en l'espectacle, i ens permetrà interactuar amb el públic, mentre que les danses seran l'excusa per  imitar el moviment de les constel·lacions, fent sentir en la pròpia pell música i coneixements astronòmics.

NIVELL

- Públic familiar

 

ESPAI

- Exterior

- Interior

ÈPOCA DE L'ANY

- Tardor

- Hivern

- Primavera

- Estiu

NOMBRE DE PARTICIPANTS

Adaptable.

REQUERIMENTS TÈCNICS

En espais grans o a l’aire lliure, l’organitzador haurà de proporcionar microfonia.

DURADA

50 minuts

 

COMPONENTS

Mireia Mena: Veu, pandero i altres percussions

Alexandre Bonanit: Narració, danses  i guitarra clàssica

Please reload

CURRÍCULUM

 

De Bona Mena nit és la unió de Mireia Mena i Alexandre Bonanit que a través de l’Associació Bocafoscant han creat l’espectacle “Contes de pandero i gloses de l’univers”

 

Contes de pandero i gloses de l’univers és un espectacle de nova creació del qual hem fet una pre-estrena al poble de Montferri (Alt camp).

 

Mireia Mena: Cantant tradicional, glosadora i biòloga. Treballa en el camp cultural i ambiental. Forma part del grup empordanès de la polifonia vocal De Calaix, i és membre activa del col·lectiu Cor de Carxofa, de foment de la glosa (cançó amb text improvisat).

 

Alexandre Bonanit: Divulgador astronòmic, educador ambiental i conta contes. Es dedica a la divulgació astronòmica d’una manera professional des del  2008, realitzant cursos, xerrades i diferents activitats astronòmiques amb el telescopi o el planetari inflable. També ha participat en diferents espectacles de contes teatralitzats.

bottom of page