top of page

Produccions artístiques / Univers de butxaca

DESCRIPCIÓ

Univers de butxaca és un viatge a les diferents interpretacions que feien del cel les antigues civilitzacions i a les històries mitològiques que d’elles en sortiren, tot això narrat i musicat des de l’òptica de tres personatges que vénen de la galàxia d’Andròmeda i que des de l’interior del seu planetari inflable transportaran a tothom qui vulgui en un viatge còsmic de connexió amb la mare terra, amb un mateix i amb tot l’univers, a través d’unes peces musicals i uns contes entrelligats amb els diferents elements presents en el cosmos.

 

És un espectacle d’introducció al món de l’astronomia a través de les històries mitològiques que explicaven els grecs sobre les constel·lacions  i altres interpretacions que en feien les diferents civilitzacions que poblaven la Mediterrània.

 

L’espectacle transcorre a l’interior d’un planetari inflable, on l’espectador podrà observar el cel de nit i d’aquesta manera interpretar les històries i els personatges que d’elles en sortiren, mitjançant l’observació directe de les constel·lacions. En tot moment el narrador està acompanyat per dos músics  que vestiran les històries amb músiques d’arrel mediterrània.

 

Música de producció pròpia que juntament amb les històries mitològiques, es van entrellaçant i connectant  amb els diferents  elements (foc, aire, aigua i terra).

 

NIVELL

- Tot tipus de públic

 

ESPAI

- Exterior

- Interior

ÈPOCA DE L'ANY

- Tardor

- Hivern

- Primavera

- Estiu

NOMBRE DE PARTICIPANTS

Capacitat del planetari: 23 places

REQUERIMENTS TÈCNICS

Sala de 4,5 x 4,5 metres i 3,5 metres d’alçada amb corrent de  220 volts.

DURADA

50 minuts

*l’espectacle té una versió reduïda que dura 25 minuts (especial per festivals, on es programen molts passes)

OBSERVACIONS

Activitat recomanada a partir de 8 anys.

COMPONENTS

Alexandre Bonanit : Narrador

Gerard Marsal: Flauta travessera, Saxo i Percussions

Aleix Bové: Guitarra clàssica

Please reload

CURRÍCULUM

 

A bocafoscant és una companyia de nova creació, que hem gestat per poder dur a terme aquest espectacle que porta per títol “UNIVERS DE BUTXACA”.

 

Hem presentat l’espectacle  al Festival “En veu alta” EVA 2014 (festival  de narració i tradició oral), que se celebra a Vilafranca del Penedès i a Pradell de la Teixeta (Priorat). També hem portat l’espectacle a poblacions com  Montblanc (Conca de Barberà) o la Figuerosa  (Urgell).

 

A bocafoscant la formem l’Alexandre Bonanit, el Gerard Marsal i l’Aleix Bové.

 

Gerard Marsal Norte: Músic i compositor format al Conservatori del Liceu i al Taller de Músics BCN, sempre vinculat amb les músiques  improvisades i d'arrel popular com el flamenc, el jazz, la música hindú o la música africana...Ha fet música per a ballarins com Francis Núñes (flamenc, Sevilla) o Illan Riviére (Tribal fusion contemporani bellydance, France) i ha tocat amb companyies com Somorrostro (BCN) i en projectes propis com Shaman Laika (grup artístic cerimonial), Atientas (flamenc-jazz) entre d'altres.

 

Aleix Bové Munté: Músic i compositor. Ha format part de projectes com Vivian Amarante, Sreaming Fly i ha acompanyat a diferents “cantaors” flamencs en recitals de petit format. És cofundador “d'Agartha”  juntament amb Sara Sambola, (flamenc mediterrani). Té una formació autodidacta,  tot i que ha tingut vincles formatius amb diferents escoles i “maestros”, conservatori del Liceu amb Manuel Granados, Bcn Fusió, Juan Ramón Caro, entre d'altres.

 

Alexandre Bonanit: Divulgador astronòmic i conta contes. Es dedica a la divulgació astronòmica d’una manera professional des del  2008, realitzant cursos, xerrades i diferents activitats astronòmiques amb el telescopi o el planetari inflable. També ha participat en diferents espectacles de contes teatralitzats.

En aquest enllaç podràs veure un vídeo sobre l’espectacle “Univers de butxaca”

bottom of page