top of page

Qui som

L’Associació Bocafoscant, associació pel desenvolupament dels valors astronòmics, ambientals i artístics. Es va crear amb un clar objectiu divulgatiu. Des de l’any 2012 estem realitzant activitats relacionades amb la divulgació astronòmica i l’educació ambiental. També fomentem la creació de petites produccions artístiques en les quals l’astronomia, la natura i la cultura popular hi siguin presents..

ALEXANDRE BONANIT

Divulgador astronòmic i mestre naturalista, des de ben petit que es relaciona amb el medi natural i tots els seus elements.

Des del 2008 que fa de  la divulgació astronòmica una de les seves passions, en una primera etapa als Pirineus i actualment a través de l’Associació Bocafoscant voltant per tot Catalunya, realitzant cursos d’iniciació a l’astronomia, xerrades, tallers i  altres activitats divulgatives.

Guia interpretador del Parc Nacional d’Aigüestortes i estanys de Sant Maurici i  Guia Turístic de Montblanc, aficionat a la botànica i geobotànica, practica el senderisme d’una manera habitual per totes les serralades mediterrànies i també ha realitzat ascensions als Pirineus, Sierra Nevada, Atles marroquí, Andes i Himàlaia.

ANAÏS SASTRE

Llicenciada en ciències ambientals. L'any 2008 va cofundar l'Associació Xicòria, una cooperativa de treball que centrava la seva activitat en la producció de verdura ecològica, formació i projectes de sensibilització social i càtering ecològic. Actualment, es dedica a l'agricultura a mig temps i l'altre a formació i projectes d’agricultura social.

GERARD MARSAL

Músic i compositor format al Conservatori del Liceu i al Taller de Músics de BCN, sempre vinculat a les músiques improvisades i d’arrel popular com el flamenc, el jazz, la música hindú o la música africana. Ha composat música per a ballarins com Francis Núñez (flamenc Sevilla) o Illian Riviére (Tribal fusion contemporani Bellidance France) i ha tocat amb companyies com Somorrostro (BCN) o en projectes propis com Shaman Laika (grup artístic cerimonial), Atientas (flamenc jazz) entre d’altres.

SERGI MÈNDEZ

Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en Turisme Cultural per la Universitat de Barcelona.

M'he dedicat des dels inicis professionals a l'ús de la Xarxa com a eina de treball, especialment en comunicacions digitals, xarxes socials i tendències emergents. A més, he treballat en l'àmbit de la docència i divulgació de les noves tecnologies amb col·lectius diversos, sobretot en el camp de la inserció laboral amb joves.

Actualment, treballo com a tècnic freelance en enoturisme i comunicació per a l’associació Priorat Enoturisme, entre d’altres, on desenvolupo tasques de disseny i execució del projecte enoturístic, assessorament, community management i gestió de continguts.

Apassionat del Priorat i els seus vins, vaig deixar la gran ciutat enrere per viure en contacte amb aquesta terra tan especial on esforç i passió es donen la mà. Viure al Priorat em permet estar dia a dia en contacte amb la Natura, la Història i amb mi mateix. I això no té preu.

Please reload

RAUL ROMERO

Nascut el 1973, llicenciat en Belles Arts en l'especialitat de pintura. Professor de plàstica, tecnologia i informàtica a secundària.

Són tantes les connexions que han aparegut en la meva vida gràcies a aquest espigat personatge , que volta pel cel i el trobes a tot arreu, que no podria pas dir-li que no quan em demana que li presti una mica dels meus coneixements artístics o gràcia estrellada del llapis que sempre m'acompanya i que ell sempre sap disfrutar i comprendre, i que m'estira i m'estira a bocafoscant, cap a la negra nit, estrellada.

GEMMA BALAGUÉ

Gemma Balagué Escoda "Fardatxa": Glosadora i impulsora d' eduglosa.cat, la web de recursos didàctics de la glosa. És mestra de música de l'escola La Trama de Sabadell, on ensenya a improvisar cantant els alumnes de cicle superior. A part d'actuacions i tallers de glosa també ha fet de formadora d'adults a l'Escola d'Estiu de Glosa i forma part de l'Assocació de foment del glosat Cor de Carxofa. 

ALEIX BOVÉ

Músic i compositor. Ha format part de projectes com Vivian Amarante, Sreaming Fly, i ha acompanyat a diferents “cantaors” flamencs en festivals de petit format. És cofundador de “Agartha” juntament amb Sara Sambola (flamenc mediterrani). Té una formació autodidacta, tot i que ha tingut vincles formatius amb diferents escoles i “maestros”, conservatori del Liceu amb Manuel Granados, Bcn Fusió, Juan Ramón Caro entre d’altres.

LAIA PEDROL

És músic, mestra i directora de corals. Des de 2010 és membre del grup de polifonia tradicional De Calaix, i des de 2008, de l’Associació Cor de Carxofa, que fomenta la cançó improvisada. Organitzadora de l’Escola d’Estiu de Glosa des de la primera edició, l’any 2011, és glosadora en actiu i combina la participació en actes de foment de la cançó improvisada amb actuacions professionals, tant de glosa com de cant. També és membre de l’Associació Carrutxa on desenvolupa tasques d'investigació i difusió del cançoner popular català, i en especial de les cançons de pandero i dels romanços. En d'altres àmbits musicals ha fundat el grup Les Majorales de la Nit i ha estat membre del grup Adufera. Va cantar a la Coral Cantiga del 2001 al 2012, i en va dirigir la secció infantil, El Virolet, entre el 2003 i el 2010.

Please reload

bottom of page