top of page

Col.laboracions / Del cel a la terra, mites i llegendes

El vi té vida perquè prové d'un ecosistema viu: la vinya, el camp. El tast del vi desperta subtileses en els nostres sentits. Només es pot entendre la connexió íntima dels aromes i sabors del vi amb la dinàmica de tot el que ocorre a la vinya. La vinya, a la vegada, interactua amb tot el que l'envolta: des dels petits grans del terra fins als planetes que ens envolten.

Amb l'ajut de l'absència de llum ens passejarem per la vinya. Intentarem identificar els elements que formen part d'aquest ecosistema. La descripció d'aquests elements ens aproparà a la dinàmica de l'indret.

També amb l'absència de llum tastarem el vi que surt d'aquella vinya. Intentarem trobar com es manifesten els elements que hem descrit abans a través del tast.

Mentre tastem els diferents vins anirem desgranant les connexions presents entre el cel i la terra, ens aproparem a la lluna i als diferents planetes del sistema solar i aprendrem a reconèixer les constel·lacions presents en els cels d’estiu. També observarem els diferents matisos dels colors de les estrelles que van del vermell fins al blau passant pels grocs, marrons, taronges i blancs , que també són les tonalitats que podem trobar en els vins.

 

Aquesta activitat la farem durant els mesos de juliol i agost.

 

Lloc: A les vinyes del Jordi Llorens, situades prop de la carretera entre l’Espluga de Francolí i Blancafort, a la Conca de Barberà.

 

Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia escrivint un e-mail a bonanitastronomia@gmail.com o trucant al 639654561

 

Hi participem:

Alexandre Bonanit de l’Associació Bocafoscant

Jordi Llorens del Celler Jordi Llorens

CARTELL 2014

CARTELL 2015

CARTELL 2016

bottom of page