top of page

Produccions artístiques / Vi, glosa i estrelles

IMG_1384.JPG
Reportage a Catalunya Ràdio -
00:00

BREU DESCRIPCIÓ

Vi, glosa i estrelles és un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons.

 

L’activitat es desenvolupa a partir d’un tast de 3 ó 4 vins. Després de la presentació de cada vi, l’astrònom ens descobrirà alguna de les relacions d’aquest amb el cel de nit: treballs agronòmics relacionats amb la lluna i els planetes, mitologia celeste i altres observacions i arguments ben sugerents. Tot seguit la glosadora començarà a teixir, mitjançant el joc amb les paraules, una tela que anirà relligant el vi tastat, amb l’astronomia i amb allò que passa entre el públic en aquell precís moment.

 

Vi, glosa i estrelles és, en definitiva, una experiència, una petita festa d’olors, colors, sabors i cançons, al voltant del vi.

 

NIVELL

- Públic adult

ESPAI

- Exterior

- Interior

ÈPOCA DE L'ANY

- Tardor

- Hivern

- Primavera

- Estiu

NOMBRE DE PARTICIPANTS

Màxim 100 persones. L’ideal és un format petit, d’unes 30-40 persones.

REQUERIMENTS TÈCNICS

Projector i pantalla.

So: No sonoritzat.

Llum: La llum altera la visió del cel (o la pantalla), per això recomanem posar espelmes.

DURADA

90 minuts

OBSERVACIONS

La presentació i degustació dels vins anirà a càrrec del celler.

QUE DIUEN DE NOSALTRES

"Comprendre l’univers és comprendre’ns nosaltres mateixos. I si a més ens ho expliquen amb humor, poesia, música… la satisfacció ja és absoluta".

Carles Xuriguera

Humorista, actor i viticultor

 

«Vi, glosa i estrelles resulta un maridatge singular. Un espectacle que proposa un joc d’intercanvi, sugerent, amè i sempre diferent, a través de la poesia improvisada, les subtileses que amaga el vi i la descoberta del cel de nit.»

Susana Requena

Directora de la Biblioteca de Palamós

LA PROPOSTA

Per a la realització de l’espectacle calen tres actors: astrònom, glosadora i una persona que presenti els vins. L’astrònom i la glosadora, com a creadors de la proposta, són fixes, però la persona que ha de presentar els vins s’ha de definir en cada cas, segons l’interès del programador. Es poden voler presentar els vins d’un celler concret, o els d’una D.O, i en funció d’això pot interessar més un o altre perfil.

 

La localització (i la contractació si és el cas) de l’enòleg, sommelier o viticultor és una gestió que va a càrrec del programador, tot i que comptarà amb el nostre assessorament. Un cop contactat aquest tercer actor, nosaltres ens hi posarem en contacte per informar-lo dels detalls de la seva participació dins l’espectacle.

 

 

CARACTERÍSTIQUES DE L’ESPECTACLE

 

La disposició de l’espai per a la realització de la sessió té l’objectiu de crear un ambient distès i de proximitat amb el públic. Tant si es fa a l’interior com a l’exterior, els actors (enòleg, astrònom i glosadora) fan les seves intervencions a peu pla: no és necessari utilitzar cap escenari ni tarima.

El públic es disposarà, sempre que sigui possible, en petites tauletes, distribuïdes formant un arc al voltant de la zona de les intervencions

Please reload

CURRÍCULUM

 

Gemma Balagué: "Fardatxa" Glosadora i impulsora d' eduglosa.cat, la web de recursos didàctics de la glosa. És mestra de música de l'escola La Trama de Sabadell, on ensenya a improvisar cantant els alumnes de cicle superior. A part d'actuacions i tallers de glosa també ha fet de formadora d'adults a l'Escola d'Estiu de Glosa i forma part de l'Assocació de foment del glosat Cor de Carxofa. 

 

Alexandre Bonanit: Divulgador astronòmic, educador ambiental i conta contes. Es dedica a la divulgació astronòmica d’una manera professional des del  2008, realitzant cursos, xerrades i diferents activitats astronòmiques amb el telescopi o el planetari inflable. També ha participat en diferents espectacles de contes teatralitzats.

IMG_1642.JPG
IMG_1549.JPG
bottom of page